Keressük álmaink kisbuszát- MagNet Adományozási program

2018.11.27

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., a Civil Centrum Alapítvány (CICE) és a Korona Immobilia Kft. által megvalósuló "Évszak szervezete" c. program keretében 4 társadalmi szervezetet támogat, köztük a mi szervezetünk, a Szivárvány Törzs Közhasznú Egyesületet.

Négy kiválasztott szervezet egy 12 hónapos periódusban a Tavasz, Nyár, Ősz, Tél szervezetei 2018./2019. év folyamán számos lehetőséggel élhet, mely segíti társadalmi hatásuk növekedésben.


Főbb tevékenységeink:

- Magyar népi kultúra ápolása
- Kárpát medencei fiatalok közösségének építése
- Tanulásban akadályozott gyermekek fejlesztése 
néptánccal és népi játékkal
- Enyhe értelmi fogyatékos, állami gondozott és ép 
gyermekek közös programjai a nomád táborhelyen
- Szivárvány Fesztivál -fiatalok integrált kulturális 
találkozó
- Környezettudatosságra nevelés
- Fiatalok nemzetközi programokon való 
részvételének támogatása

Egyesületünk egyik fő célja a hátrányos helyzetű fiatalok integrációja. Sok - sok programunk nekik és értük zajlik. Egyik állandó programunk a minden héten megrendezett esti foglalkozás a "Törzsgyűlés" a velencei gyermekotthonos és kollégista gyerekekhez járnak be önkénteseink játszani, filmet nézni, íjászkodni, kézműveskedni. A kezdetekben egyesületünk havonta rendezett támogatásokból különböző gyermekotthonos fiataloknak hétvégi találkozást, játék általi tanulás és egymás megismerése céljából. A forrás elfogyott, de jelenleg működő, új nomád közösségi terünkön az Égi Íj Völgyében tudnánk újra fogadni a fiatalokat. A Velencei gyermekekkel gyakrabban is szeretnénk kijárni Verebre, hogy megismerjék ezt a világot is, tudjanak gyakrabban íjászkodni, lovakat simogatni. Az intézmény és a közösségi tér közötti útvonalat egy kocsival hosszas idő megtenni, ezért egyesületünk új kampánya és álma egy 8+1 fős kisbusz lenne amivel a gyerekeket tudjuk vinni a közösségi térre, hogy minél többet tudjanak tapasztalni, tanulni és fejlődni őseink kultúrájából.

Keressétek adománygyűjtő dobozunkat a székesfehérvári MagNet Bankban.

Székesfehérvár, Kossuth u. 14.

Bankszámlánkra is fogadjuk az adományokat "kisbusz" jeligével.: MagNet Bank: 16200247-10002034