Jótékonysági táncház és a Nyéki Örömtánc náptánccsoport első találkozója

2017.11.29

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2017. december 10.-ére a Szivárvány Törzs Közhasznú Egyesület, a Tudatos Ifjúságért Alapítvány valamint a Nyéki Örömtánc néptánccsoport közös jótékonysági táncházába. Helyszín: Kápolnásnyék Fő utca 51. régi iskola a Katolikus templom mögött.

A táncház célja, hogy az adventi készülődés és szeretet jegyében összehozzuk az embereket. Találkozzanak kicsik és nagyok és boldog mosollyal az arcukon alkossanak egy új közösséget (ami talán nem is annyira új...). Ennek a kis közösségnek a születését közös alkotás, ének és tánc kísérné és az első tette az lesz, hogy a kis Jézus születésnapja alkalmából megajándékozza a rászoruló családokat!

A program ingyenes! Bán Enikő néptánc tanár és a Levelünye banda ingyen vállalja a tánctanítást és húzzák a talpalávalót! Helyben sütött kemencés kenyérlángossal is jószívvel kínálja meg a vendégeket a Szivárvány Törzs! Adományokat azonban nagyon hálás szívvel fogadunk, mert azokból tudunk játékot, finomságokat, meglepetéseket venni s ezáltal örömet, melegséget, mosolyt csempészni azon helyi családok otthonába, ahova ezekből kevesebb jutott...

A jótékonysági táncház becsületkasszájába befolyt adományokon kívül köszönettel fogadunk egyéb adományokat: játék és ruha gyűjtést szervezünk december 20-ig. Ha van otthon jó állapotú játék vagy ruha, amit már kinőttek a gyerekek, nincs rá szükség, kérjük hozzák el a Szivárvány Törzs Közhasznú Egyesület irodájába: Kápolnásnyék Fő utca 24.(posta mellett) Az adományok leadhatók minden hétköznap 8:00 - 15:00 között, vagy a Velence Ország út 30.sz alatt hétköznapokon 16:00 órától, illetve további időpontot a 0630/4089975 telefonszámon egyeztethetnek. Mindenkinek a segítségét előre is köszönjük!

16 órától Népi gyermekjátszó- és táncház valamint kézműves foglalkozás a kicsiknek és 18 órától közös éneklés majd Táncház a nagyobbak és felnőttek részére. A kézműves foglalkozáson a gyerekek szőhetnek, csuhéból, gyékényből készíthetnek kis ajándékokat, angyalkákat és gyöngyből is fűzhetnek hópelyheket, de akit a bőr díszek érdekelnek, szintén lesz lehetősége alkotni!

A születő közösség, mint Nyéki Örömtánc néptánccsoport Bán Enikő vezetésével 2018 januárjától minden pénteken találkozik ugyanott! 17.00 órától a gyerekek (óvodás kortól is!), 18.00 órától 19.30-ig pedig a felnőttek ismerkedhetnek a magyar táncok gazdag világával!


Csatlakozz a facebook eseményünkhöz! 
https://www.facebook.com/events/1708343592511643/